Rosso&Nero mletá káva 2x250g Akce

Rosso&Nero mletá káva 2x250g

Populární espresso směs Blasercafé Rosso&Nero oceněná známkou nejvyšší kvality CSC (Caffe Speciali Certificati). Tato špičková káva vyniká perfektně vyváženou chutí a aroma.

-
+
Stupeň pražení:
Složení: 80% Arabica, 20% Robusta
Hmotnost: 500 g
Skladem k dodání ihned
359,00 Kč (s DPH)

Nová soft packed balení s injektovaným dusíkem a zpětným ventilem (minimalizuje zbytkový kyslík a prodlužuje trvanlivost).
Čerstvě mletá káva je balena přímo v pražírně Blasercafé bez kontaktu se vzduchem, čímž nedochází ke ztrátě aroma kávy.

V roce 2007 se Blaser Café stala jako první švýcarská společnost členem organizace Caffé Speciali Certificati. Pod tímto názvem se v roce 1996 v Livornu spojily pražírny kávy usilující o co nejvyšší kvalitu svých výrobků. Kritéria kvality přitom zahrnují všechny fáze od sběru a úpravy zelené kávy přes dopravu, skladování a další zpracování těchto prémiových zrn. Všechny procesy jsou certifikovány dle normy ISO a prochází kontrolou nezávislých institucí.

Dokonalou chuť a aroma získává tato směs velmi pomalým pražením, kdy kávové zrno tmavne postupně až ke svénu jádru. Zaujme velmi intenzivní a perfektně vyváženou chutí a aroma. Několikrát byla úspěšně použita vítězi baristických soutěží.

Chuť

Intenzivní chuť s výtečně vyváženou kyselostí a hořkostí, zřetelně sladká a velmi jemně slaná.

Aroma

Náznaky tmavé čokolády, ořechů, ostružin a vůně čerstvé smetany. V pozadí známky karamelu a zralých jablek.

Konzistence

Silná a intenzivní, dynamická, avšak výtečně vyvážená.

Původ

Indonesia Arabica washed Sulawesi AWP-grade 1, CSC, Reg. Blue Toraja

Brasil Arabica unw. Sul de Minas NY2, S. 17/18, Faz. Monte Alegre, CSC

Colombia Arabica washed Supremo, screen 18, E. prep., La Manuela, CSC

India Arabica washed Plantation A CSC

India Robusta washed Parchment AB-grade CSC Balehonnur Corona

Indonesia Robusta washed Java R/WP-1S, CSC, PTPN XII

Příprava

Ideální k přípravě v poloautomatických a plně automatických kávovarech a kávovarech se systémem POD. Teplota vody při spařování nesmí překročit 92°C, při tvrdosti vody nad 18°fH doporučujeme použít změkčovač.

Podmínky skladování

Největšími nepřáteli dobré chuti a jemného aroma jsou kyslík, světlo a vlhkost.

Mletá káva proto vydrží tím déle, čím lepší podmínky jí pro to připravíte. Doporučujeme kávu nepřesýpat, nechat v původním obalu a skladovat nejlépe ve skleněné nádobě nebo plechovce. Klíčové je nádobu s kávou vždy pevně uzavřít a chránit ji před světlem.