Snoubení kávy s čokoládou

Vychutnejte si kávu všemi smysly. Dobrá káva se v mnohém podobá dobrému vínu nebo dobré čokoládě. Kávu a čokoládu spojuje hned několik vlastností. Obě mohou vyrůstat a dávat plody (kávové třešně a kakaové boby) na jedné plantáži. Třešně i boby se musí pražit, teprve pak získávají své typické aroma a chuť. Degustují se. Obě komodity rozlišují hlavní charakteristické chutě jako je zemitost, ovocné a degustační vanočníkouřové tóny.2x lila rose pralinky

Rozmanité aroma kávy a lahodné chutě kvalitní hořké čokolády se skvěle doplňují. Čokoláda s obsahem kakaa 70 % a více perfektně ladí s espressem, cappuccinem, flat white nebo caffe late. Má výraznou chuť a zároveň je velmi jemná. Zkuste si Váš oblíbený šálek kávy Blasercafé vychutnat v kombinaci s kvalitní švýcarskou čokoládou Lindt z naší vánoční akční nabídky pro ještě intenzivnější chuťový zážitek.

Číst dál: Snoubení kávy s čokoládou


Velké říjnové slavnosti s kávou

Káva má svůj svátek 1.října. S kávou startují milovníci kávy svůj den. Vychutnáváme si ji při posezení s rodinou či přáteli. Káva patří k nejoblíbenějším nápojům na světě, proto má v kalendáři svůj den. Na měsíc říjen se rozhodně můžeme těšit. Díky kávě!

Oslavte s námi tento jedinečný svátek. Ochutnejte originální chutě a vůně káv Blasercafé ve speciální nabídce pro všechny milovníky výborné kávy. V tomto měsíci na vás čekají akční slevy, výhodná balení a dárky za skvělé ceny

fotka homepage stred blaser

Ve velkých městech se můžeme těšit na „kávový maraton akcí“. V Brně, městě s největší koncentrací kaváren u nás, začíná hned 1.10-8.10. pod heslem „Kavárny naživo, nechoďte na pivo“. V Týdnu kávy a Trzích kávy se konají workshopy, přednášky, výstavy, ochutnávky i divadla. V Praze se ve dnech 20.-21.10. koná tradiční Prague Coffee Festival. Na programu má dobrou kávu i její alternativní přípravu, kterou vnímáme všemi smysly. Který kávový nadšenec by po tomto malém výčtu nemiloval říjen?

Číst dál: Velké říjnové slavnosti s kávou


Dokonalá káva ve francouzském stylu

obr 29Jedna z původních metod přípravy kávy vznikla podle legendy ve francouzském Provence. Jistý muž si ve svém rodném kraji připravoval kávu obvyklým způsobem. Namletou kávu zalil horkou vodou. Jednoho dne to ale udělal naopak, nalil nejprve vodu do šálku, a pak přisypal kávu. Na povrchu vznikla kávová krusta, takže se káva nedala vypít. Muž potkal náhodou cizince putujícího z Itálie, který měl u sebe železné sítko. S jeho pomocí krustu stlačil na dno hrníčku a nápoj byl na světě.

Číst dál: Dokonalá káva ve francouzském stylu


Zajímavosti ze světa kávy a zdraví

Káva jako lahodný nápoj plný chutí a vůní. Co vlastně obsahuje a jak působí na náš organizmus? Toto téma je často diskutováno s určitou kontroverzí. Na jedné straně stojí varování před negativními účinky konzumace kávy, oproti tomu jsou vyzdvihovány její přínosy pro lidský organizmus.

thumb bezkofeinová káva imageKáva obsahuje přes tisíc různých složek, v různých množstvích a poměrech v závislosti na druhu kávy, podmínkách růstu, metodách zpracování apod. Kávové zrno obsahuje zejména sacharidy, tuky, proteiny, vlákninu a vodu. Kromě toho jsou v malých množstvích zastoupeny kyseliny, alkaloidy (včetně kofeinu), minerály, vitamíny atd.

Číst dál: Zajímavosti ze světa kávy a zdraví


Vychutnejte si kávu všemi smysly

Přiložíme ústa k šálku a na jazyku nám tmavá káva probouzí chuťové smysly: hořkost, slanost, sladkost a kyselost. Vůně se rozvíjí, káva chutná po květech, po karamelu nebo je pikantní, pryskyřičná… Vyzkoušejte si vlastní degustaci!

Číst dál: Vychutnejte si kávu všemi smysly