Filozofie Blasercafé

Káva lidi spojuje, je s námi ve všedních i důležitých okamžicích našeho života. Více než století se věnujeme kávě. Od svého vzniku roku 1922 je Blasercafé nezávislou rodinnou společností v držení nyní již čtvrté generace. Nade vše ostatní nás žene kupředu touha po co nejkvalitnější kávě i službách, které ji doprovází - např. dodání kávy k vám domů, kanceláře nebo do kavárny. Naším závazkem je nabídnout milovníkům kávy ten nejlepší chuťový zážitek z kvalitních surovin s dohledatelným původem, inovativní kávové směsi a maximální odbornost ve všem, co děláme.

18510 desktop wallpapers blaser cafe

Řídíme se filozofií vystavěnou na čtyřech základních kamenech.

#1: Trendy

Aktivně se podílíme na rozvoji trhu s kávou. Spolupracujeme se švýcarskými i mezinárodními experty v oboru a vyvíjíme nové produkty. Sledujeme, vybíráme, aplikujeme, vytváříme. Nesedíme v koutě, inovacím v oblasti kávové kultury jdeme naproti. Díky tomu zůstávají hlavně naši firemní zákazníci vždy o krok napřed.

#2: Tradice

Kávu zpracováváme léty prověřeným, osvědčeným způsobem. Neopomíjíme však nové možnosti, které nám dává technologický pokrok, obzvlášť v případě, kdy vedou ke zdokonalení našich kávových produktů. Kávu dovážíme z tropických a subtropických oblastí celého světa a pražíme ji za použití nejmodernějšího technologického vybavení v pražírně v domovském Bernu. Naše produkty vyrábíme  a zpracováváme s úctou k přírodě a lidem - od plantáže až po šálek.

#3: Dohledatelnost

Zpracováváme výhradně kávu nejvyšší kvality, kterou speciálně pro nás dováží naše sesterská společnosti Blaser Trading. Ta se specializuje na mezinárodní obchod se surovou zelenou kávou a zajišťuje nám exkluzivní a trvale udržitelný přístup k nejlepším kávovým specialitám přímo z plantáží. Naše osobní a dlouhodobé vztahy s kávovými producenty jsou garancí stabilní vysoké kvality kávy, ale také nám umožňují sledovat původ kávy, kterou nakupujeme. Vše, co děláme, děláme transparentně. V praxi to vypadá např. tak, že jsme schopní zpětně vysledovat původ kávového zrna až ke konkrétní plantáži (dovolují-li to místní podmínky na daném trhu).

#4: Neustálý posun vpřed

Systematicky studujeme vše, co souvisí s pěstováním, sklízením, pražením, mletím i přípravou kávy. Všechny výzkumy provádíme objektivně, nezávisle a ve spolupráci s externími odborníky na kávu. Nové poznatky pak zavádíme do praxe tak, aby z toho těžil každý, kdo si připraví nebo objedná šálek naší kávy.