Historie Blasercafé

Blaser Café založil v roce 1922 Walter Blaser starší jako malinkou kavárnu v Curychu. Krátce poté se přestěhoval do Bernu a získal pro rozvoj svého podnikání prostor, který sloužil jako pražírna kávy, kancelář i kavárna zároveň.

Ve 30. a 40. letech 20. století bylo v podniku zaměstnáno skoro 100 prodejců, kteří po švýcarských domácnostech nabízeli kávu! Nepražená kávová zrna nakupoval pan Blaser přímo z plantáží po celém světě, tak, jak je tomu dodnes.

Konec 40. let značí změnu směru, kterým se byznys rodiny Blaserů ubírá - Walter Blaser mladší se začíná víc a víc zaměřovat na dodávání kávy do pohostinství. V téže době se také ve Švýcarsku objevuje první plně automatický stroj na pražení kávy.

Historie Blaser Cafe

V roce 1983 se firma (už pod názvem Blaser Café, do té doby se jmenovala Walter Blasers Erben) stěhuje do ulice Güterstrasse poblíž bernského nákladového nádraží. Spolu s tím přichází také zásadní restrukturalizace - z pražírny kávy se stává Blaser Café AG, zatímco divize dovozu ještě zelených kávových zrn se mění na Blaser Trading AG. Zanedlouho dochází také k otevření lokální pobočky Blaser Café UK v Yorku.

V roce 1994 došlo ke strvzení prvního kontraktu s leteckou společností. Tento krok, spolu s rostoucí poptávkou po kvalitní kávě ze strany cateringových firem, umožnil rozšířit výrobní kapacity. Ruku v ruce s tím jde nahoru i export kávových produktů Blaser Café, Švýcarsko však zůstává nejdůležitějším trhem. Pro představu o konkrétnějších číslech - dnes se zhruba 40 % produkce vyváží za hranice.