Degustační balení vybraných druhů káv Blasercafé Suisse v dárkové krabičce potěší všechny kávové gurmány. Více
LILLA E ROSE
Lilla e Rose obsahuje vybrané kávy arabica s podílem vynikajících odrůd kávy robusta z Jávy a Indie, díky nimž se vyznačuje kromě výrazného buketu také intenzivní sytostí a hustou pěnou. Název (šeřík a růže), který byl svého času neobvyklý, zcela odpovídá chuti. Tato směs byla několikrát úspěšně použita vítězi mezinárodních mistrovství baristů. Lilla e Rose si získala mnoho příznivců a dnes si ji pravidelně objednávají zákazníci od Dubaje přes Šanghaj až po Vancouver.
Složení
80% arabica, 20% robusta, střední pražení
Aroma
V popředí vůně šeříku, růží, medu, karamelu a vlašských ořechů, v pozadí pak vůně vanilky a citrusů, s velmi jemnou zemitostí.
Chuť
Vyvážený poměr hořkosti a kyselosti, velmi nasládlá a jemně slaná.
Konzistence
Velmi příjemná plnost a vysoká hustota.
Původ
Colombia Arabica washed Excelso Armenia / Medellin
India Robusta washed Parchment AB
India Arabica washed Plantation A
Indonesia Robusta washed Java R/WP PTPN XII
Indonesia Arabica semi-washed double picked grade 1 Lintung
Indonesia Arabica unwashed Sumatra double picked, grade 1
Ethiopia Arabica unwashed Djimmah grade 5
Brasil Arabica unwashed NY2, screen 17/18, Sul de Minas
Příprava
Vynikající kávová směs pro espresso, café creme, cappuccino, latte macchiato, filter coffee.
ROSSO&NERO
Moderní exclusivní espresso směs oceněná známkou CSC (Caffé Speciali Certficati), která splňuje nejpřísnější kritéria kvality. Intenzivní a dokonale vyvážená chuť a aroma. Káva pro kávové gurmány.
Složení
80% arabica, 20% robusta, tmavé pražení
Aroma
Náznaky tmavé čokolády, ořechů, ostružin a vůně čerstvé smetany. V pozadí známky karamelu a zralých jablek.
Chuť
Intenzivní chuť s výtečně vyváženou kyselostí a hořkostí, zřetelně sladká a velmi jemně slaná.
Konzistence
Silná a intenzivní, dynamická, avšak výtečně vyvážená.
Původ
Indonesia Arabica washed Sulawesi AWP-grade 1, CSC, Reg. Blue Toraja
Brasil Arabica unw. Sul de Minas NY2, S. 17/18, Faz. Monte Alegre, CSC
Colombia Arabica washed Supremo, screen 18, E. prep., La Manuela, CSC
India Arabica washed Plantation A CSC
India Robusta washed Parchment AB-grade CSC Balehonnur Corona
Indonesia Robusta washed Java R/WP-1S, CSC, PTPN XII
Příprava
Perfektní pro ristretto, espresso, cappuccino.
Ideální k přípravě v poloautomatických a plně automatických kávovarech a kávovarech se systémem POD. Teplota vody při spařování nesmí překročit 92°C, při tvrdosti vody nad 18°fH doporučujeme použít změkčovač.
PURA VIDA BIO ORGANIC
Bio/Fairtrade certifikovaná kávová zrna odrůdy arabika pocházející z družstva La Florida v horské oblasti Chanchamayo v peruánském deštném pralese.
Družstvo bylo založeno v roce 1965 a získalo certifikaci Fairtrade Max Havelaar v roce 1993. La Florida je držitelem mnoha ocenění fairtrade za projekty, které podporují pěstitele kávy.
Složení
100% arabica, střední stupeň pražení
Aroma
Tóny tropického ovoce, medu, pšeničného chleba a kakaa.
Chuť
Výborně vybalancovaná, jemně hořká a jemně kyselá, zároveň lehce sladká i slaná.
Konzistence
Lehce krémová, velmi plná a jemná.
Původ
Peru Arabica washed high grown, Europ. prep., Bio/Fairtrade Chanchamayo
Příprava
Vynikající při přípravě jako café creme a filtrovaná káva.
Ideální k přípravě v poloautomatických a automatických kávovarech a také jako filtrovaná nebo překapávaná káva. Teplota vody při spařování nesmí překročit 92°C, při tvrdosti vody nad 18°fH doporučujeme použít změkčovač.
CLASSICO
Výběr kávových zrn arabica pocházejících z vybraných světových plantáží pro dokonalé espresso, cappuccino či café creme. Vyniká plnou a intenzivní chutí se sladkými tóny a bohatým aroma.
Složení
100% arabica, střední stupeň pražení
Aroma
Tóny karamelu, jablek a sušenek s jemnými odstíny květinového aroma.
Chuť
Výborně vybalancovaná, patrné sladké tóny.
Konzistence
Plná a krémová.
Původ
- Ethiopia
- Brazil
- India
- Indonesia
- Columbia
Optimální použití
Charakter této kávy vynikne jako espresso, cappuccino nebo café creme.
Ideální k přípravě v poloautomatických a automatických kávovarech, moka kávovarech a french pressech. Teplota vody při spařování nesmí překročit 92°C, při tvrdosti vody nad 18°fH doporučujeme použít změkčovač.
Medaile |
![]() ![]() ![]() |
---|