ROSSO&NERO je exkluzivní směs pro espresso s intenzivní a dokonale vyváženou chutí a aroma, nesoucí etiketu italské organizace s nejvyššími kriterii pro kvalitu Caffe Speciali Certificati. Více
V roce 2007 se Blaser Café stala jako první švýcarská společnost členem organizace Caffé Speciali Certificati. Pod tímto názvem se v roce 1996 v Livornu spojily pražírny kávy usilující o co nejvyšší kvalitu svých výrobků. Jakostní kritéria přitom zahrnují všechny fáze od sběru a úpravy zelené kávy přes dopravu, skladování a další zpracování těchto prémiových zrn. Všechny procesy jsou certifikovány dle normy ISO a prochází kontrolou nezávislých institucí.
Kávu ROSSO&NERO charakterizuje velmi intenzivní a dokonale vyvážená chuť a aroma, kterou získává extrémně pomalým pražením od povrchu až k jádru kávových zrn. Tato směs byla několikrát byla úspěšně použita vítězi mezinárodních soutěží baristů.
Aroma
Náznaky tmavé čokolády, ořechů, ostružin a vůně čerstvé smetany. V pozadí známky karamelu a zralých jablek.
Chuť
Intenzivní chuť s výtečně vyváženou kyselostí a hořkostí, zřetelně sladká a velmi jemně slaná.
Konzistence
Silná a intenzivní, dynamická, avšak výtečně vyvážená.
Původ
-
Brasil
-
Colombia
-
India
-
Indonesia
Příprava
Perfektní pro ristretto, espresso, cappuccino, Latte Macchiato
Ideální k přípravě v poloautomatických a plně automatických kávovarech a kávovarech se systémem POD, mokka konvičce, French Press, filtrovaná káva. Teplota vody při spařování nesmí překročit 92°C, při tvrdosti vody nad 18°fH doporučujeme použít změkčovač.
Složení | 80% Arabica, 20% Robusta |
---|---|
Stupeň pražení | střední |
Medaile |